Jak správně vybrat holdomat?
V dnešní době je velice trendy vařit v gastronomických zařízeních pokrmy pomocí nízkoteplotního pečení a to kvůli hmotnostním ztrátám, které vznikají při pečení na vysoké teploty a také zachování přirozené chuti potravin. Když budete chtít tyto aspekty eliminovat je vhodné použití zařízení holdomat, které slouží právě na nízkoteplotní pečení a také pro udržování teploty pokrmů. Holdomaty pracují s teplotami od 20 - 120 °C, což zaručuje přesné hlídání teplot pro různé úpravy druhů mas.
- 1. Jakou zvolit velikost holdomatu?
Nejprve je nutné určit si, jakou skladbu pokrmů budete chtít v holdomatu připravovat a také při výdeji již hotových jídel, které pokrmy budete chtít v holdomatu udržovat.
Holdomaty se vyrábějí ve velikostech na vložení gastronádoby GN 2/3 (352x325 mm) a klasické GN 1/1 (530x325 mm)
3x GN 2/3 - vhodné pro přípravu do 50 jídel - Holdomat Retigo 323
3x GN 1/1 - vhodné pro přípravu 100 - 150 jídel - Caldolux Spidocook SCH 030
4x GN 1/1 - vhodné pro přípravu 150 jídel - Holdomat Retigo 411
5x GN 1/1 - vhodné pro přípravu od 150 jídel a více - Holdbox RM Gastro HD 0511E
7x GN 1/1 - Sestava holdomatů na sobě - vhodné pro přípravu od 250 jídel - Holdomat Retigo 711
- 2. Jakou zvolit značku holdomatu?
Na trhu s gastronomickým zařízením se již nyní objevuje velký počet značek, které holdomaty nabízejí. V našem sortimentu naleznete značky Retigo (originál Hugentobler v ČR pod značkou Retigo), Spidocook, RM Gastro a Bartscher. Ano můžete pořídit originální holdomat Retigo, které nabízí precizní elektronickou kontrolu teploty s odchylkou +/- 1 °C, robustní provedení a přehledné ovládání na digitálním panelu, ale také musíte počítat s vyšší cenou než konkurenční výrobky. Caldolux Spidocook na 3x GN 1/1 nabízí vynikající poměr kvalita/cena, je vybaven teplotní sondou, nabízí přehledné ovládání na digitálním panelu a cena je velmi příznivá. Holdbox od společnosti RM Gastro nabízí kvalitní výrobek, co se týče zpracování materiálu a přívětivého ovládání. Holdbox nabízí teplotní sondu pouze za příplatek. Nízkoteplotní trouba Bartscher Vitagar nabízí obdobné vlastnosti jako Caldolux Spidocook včetně integrované teplotní sondy.
- 3. Co Vám holdomat přinese za výhody?
+ nízkoteplotní pečení
+ udržování jídel při výdeji pokrmů
+ snížení hmotnostních ztrát u surovin
+ snížení energetické náročnosti gastronomického provozu
- 4. Pro koho je holdomat určen?
Pro veškeré gastronomické provozy - restaurace, bistra, vývařovny, školní jídelny atd., které chtějí moderně a efektivně vařit za příznivých ekonomických podmínek.
Stále něco nevíte a váháte s pořízením tohoto praktického pomocníka do kuchyně? Obraťte se na nás na telefonu 777 599 233 či e-mailu info@smartgastro.cz